Autorităţile locale ţin cu dinţii de cea mai mare investiţie privată din istoria Piteștiului – Argeş Mall

După ce mai multe voci au fost împotriva celei mai mari investiţii private din Piteşti, peste 80 de milioane de euro pentru construcţia Argeş Mall din cartierul Tudor Vladimirescu, acum toată lumea şi-a dat seama de importanţa acestui investitor. Pe fondul pandemiei de coronavirus, când reducerea investiţiilor se va simţi puternic în toată lumea, autorităţile locale din Piteşti ţin acum cu dinţii de Argeş Mall.

În plus, față de centrul comercial, investitorul Prime Kapital dezvoltă din resurse exclusiv proprii o pasarelă auto-pietonală, o investiție de peste 6 milioane de euro pe care o va transfera gratuit municipalității după finalizarea construcției. Este vorba despre o alternativă la trecerea căii ferate care separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului.

Primarul Piteştiului: “Nu ne mai putem juca acum cu şansele pe care le avem”

Nu ne mai putem juca acum cu şansele pe care le avem. Orice investitor care creează 2, 3 – 5 locuri de muncă este mai mult decât bine venit, dar nu toată lumea a înţeles acest lucru. La noi, în Piteşti, parcă este un concurs să le dăm în cap investitorilor şi există preocuparea aceasta acum. Legat de Argeş Mall, aici este vorba de o investiţie de 80 – 86 milioane de euro, cu urmări benefice care va schimba faţa acelei zone, ce va deveni al doilea centru al Piteştiului şi noi tot o scârţâim. Aceşti oameni, investitorii, se miră de ce piedici le punem, când în altă parte ar fi primiţi cu braţele deschise. Păi, noi ţinem pe loc o megainvestiţie, prin nesfârşite dezbateri publice, postări de consultare pe site-uri, procese pentru că nu ştiu ce muşte mai sunt deranjate pe acolo… Sincer acest investitor este ţinut pe loc de 2 ani, dar acum cred că intrăm în linie dreaptă şi faţa cartierului Tudor Vcladimirescu va fi schimbată”, a declarat Cornel Ionică – primarul Piteştiului.

În aceste condiţii, când orice leu investit în Piteşti devine aur curat, primarul Piteştiului anunţă că pe 26 martie, pe ordinea de zi a Consiliului Local Piteşti este introdus un proiect de hotărâre referitor la amplasamentul pasarelei, iar în aprilie, proiectul care priveşte PUZ-ul va fi supus aprobării consilierilor şi ulterior va fi eliberată şi autorizaţia de construcţie.

Prime Kapital investește aproximativ 80 de milioane de euro în proiectul ce va fi dezvoltat pe un teren de aproximativ 13 hectare în cartierul Tudor Vladimirescu, Pitești. Compania și-a asumat reconversia unei zone industriale din inima orașului cu aspect dezolant și cu activități poluante într-un amplasament urban, modern și atractiv pentru piteșteni și argeșeni, indiferent de vârstă.

Despre Prime Kapital
Prime Kapital este un dezvoltator, investitor și operator imobiliar important, activ în Europa Centrală și de Est. Prime Kapital are o prezență amplă pe piața din România și este integrat pe verticală. Echipa numără peste 200 de specialiști în domeniul imobiliar ce îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achizitia, designul și construcția proiectelor pâna la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților. Pentru mai multe detalii, accesați: www.primekapital.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here