Autoritatea pentru învăţământ dual, condusă de Gabriel Bratu, va deschide un biroul regional în Argeş. Autoritatea Naţională pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România (ANFPISDR), condusă de fostul inspector şcolar Gabriel Bratu, va deschide, începând din luna septembrie, 8 birouri regionale în toate regiunile de dezvoltare ale ţării.

Sediul biroului pentru Regiunea Sud-Muntenia va fi la Piteşti, ca urmare a semnării, în luna iunie, unui Protocol de Colaborare cu Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Argeș.

Acordul semnat la Argeş a fost primul din seria parteneriatelor în domeniul formării și certificării profesionale, pe care Autoritatea le va avea cu Camerele de Comerț, Industrie și Agricultură, în perspectiva deschiderii birourilor regionale, pentru a cunoaște nevoia reală a companiilor românești în ceea ce privește forța de muncă.

În cadrul evenimentului, Gabriel Bratu, președinte al ANFPISDR, a declarat:”Semnarea acestui protocol se înscrie în strategia Autorității Naționale de a deschide 8 Birouri Regionale, în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie. Obiectivul principal este acela de a ne apropia de mediul de business, întrucât învățământul dual se organizează doar la solicitatea agenților economici. Biroul regional care se va deschide la Argeș va acoperi întreaga regiune Sud Muntenia. Obiectivele imediate sunt apropierea de oamenii de afaceri, promovarea strategiei de dezvoltare, identificarea resursei umane și promovarea oportunităților pentru mediul de afaceri. Și deopotrivă pentru elevi și părinți asigurarea că a învăța o meserie și a avea la vârsta majoratului un loc de munca bine plătit este o șansă în plus.

La evenimentul din Pitești au fost prezenţi unii dintre cei mai importanți reprezentanți ai mediului de afaceri din Argeș, reprezentanții Învățământului Tehnic Dual în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Argeș, Dumitru Tudosoiu – Inspector Școlar General şi Gabriela Neagu – Inspector de Specialitate Învățământ Tehnic, Gheorghe Dinuță – director Liceul Tehnic Mioveni şi Maria Ionică – director Liceul Astra.

Comments

comments