Au vrut să înşele asigurările. Poliţia s-a autosesizat și cercetează tentativele de fraudă

sursa foto: ISU Argeș

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș desfășoară cercetări pentru prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul asigurărilor, săvârșite prin modalitatea înscenării unor evenimente rutiere, cu scopul obținerii în mod fraudulos a unor despăgubiri de la firme de asigurări. În două astfel de cauze, polițiștii, sub supravegherea unității de Parchet competente, au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor implicați.

În ziua de 19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au continuat cercetările în două dosare penale, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu privire la două evenimente rutiere din care au rezultat pagube materiale, simulate, cu scopul obținerii de despăgubiri de la societăți de asigurare, ambele fiind întocmite în urma unor sesizări din oficiu ale polițiștilor argeșeni.

Prima situație ce face obiectul cercetărilor se referă la un eveniment rutier care ar fi avut loc de pe raza comunei Miroși, în cursul lunii decembrie 2022, în care au fost implicate un autoturism condus de o femeie de 36 de ani, din Mozăceni și un al doilea autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din Bradu. Cei în cauză au încheiat un formular de constat amiabil, iar în urma solicitării despăgubirilor către firma de asigurare aferentă autoturismului condus de bărbat, a fost încasată o despăgubire în valoare de peste 32.000 de lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

A doua situație ce face obiectul cercetărilor se referă la un eveniment rutier care ar fi avut loc în parcarea unui supermarket, în cursul lunii februarie a.c., între un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, din Bascov, și o autoutilitară condusă de un bărbat de 31 de ani, din comuna Șușani, județul Vâlcea. Cei în cauză au încheiat un formular de constat amiabil, valoarea estimată a despăgubirilor ce ar fi urmat să fie obținute de bărbatul de 29 de ani, din Bascov, fiind de aproximativ 49.000 de lei, sumă ce nu a fost plătită de către firma de asigurare aferentă autovehiculului condus de al doilea conducător auto.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Totodată, a fost dispusă măsura indisponibilizării autovehiculului condus de către bărbatul de 29 de ani, din Bascov.

După administrarea probatoriului în ambele cauze, în ziua de 19 aprilie, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, atât față de femeia de 36 de ani, din Mozăceni, cât și față de bărbatul de 29 de ani, din Bascov și bărbatul de 31 de ani, din comuna Șușani, județul Vâlcea, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 20 aprilie, față de cei trei să fie dispuse măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.