Pentru vaccinarea antigripală din acest sezon au fost primite până în prezent în județul Argeș 24.160 de doze de vaccin din necesarul de 81.625 de doze. Vaccinul este asigurat de Ministerul Sănătății în cadrul campaniei anuale de vaccinare antigripală și destinat vaccinării gratuite a persoanelor din grupele de risc: persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice (în special boli respiratorii, cardiovasculare și boli metabolice), persoane instituționalizate (copii și bătrâni), personal medical și gravide.

Dozele primite au fost distribuite către unitățile sanitare, unitățile de asistență medico-socială și către medicii de familie din județ.

”Menționăm că de la începutul acestui sezon gripal până în prezent în județul Argeș nu s-a înregistrat niciun caz de gripă. Direcția de Sănătate Publică Argeș recomandă vaccinarea ca metoda cea mai eficientă de prevenție a îmbolnăvirilor, reamintind că în sezonul gripal trecut în județ s-au înregistrat 189 cazuri de gripă și 7 decese”, transmite Sorina Honțaru, director DSP Argeș.

Comments

comments