Au început înscrierile la școlile militare. 636 de locuri sunt disponibile în Pitești. Cei care doresc o carieră militară pot opta pentru admiterea în învățământul universitar, postliceal sau liceal militar. În total, sunt disponibile 2570 de locuri, iar dosarele pot fi depuse până la 1 martie 2019.

Ofițeri – 893 locuri
1. Academia Forțelor Terestre “Nicolae Balcescu”, Sibiu (3 ani): 264 locuri
2. Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă”, Brașov (3 ani): 184 locuri
3. Academia Năvală “Mircea cel Batran”, Constanța (4 ani): 108 locuri
4. Academia Tehnică Militară, București (4 ani): 219 locuri
5. Institutul Medico-Militar (5-6 ani): 110 locuri din care: 60-prin Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București (40 medicină generală, 10 medicină dentară, 10 farmacie) și 50 Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș (medicină generală)
6. Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București (3 ani): 8 locuri

Maiștri militari – 678 locuri
1. Școală Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre “Basarab I” din Pitești (2 ani): 313 locuri
2. Școală Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene “Traian Vuia” din localitatea Boboc, județul Buzău (2 ani): 245 locuri
3. Școală Militară de Maiștri Militari a Forțelor Năvale “Amiral I. Murgescu” din Constanța (2 ani): 120 locuri Trebuie precizat că la maiștri militari, un procentaj de cel mult 25% din numărul de locuri este rezervat absolvenților din acest an ai colegiilor naționale militare.

Subofițeri – 399 de locuri
1. Școală Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre “Basarab I” din Pitești (1 an): 323 locuri
2. Școală Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene “Traian Vuia” din localitatea Boboc, județul Buzău (1 an): 76 locuri

Colegii naționale militare – 600 locuri
1. Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”, din Albă Iulia, județul Albă -120 locuri
2. Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir”, din Breaza, județul Prahova -120 locuri
3. Colegiul Național Militar ”stefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava -120 locuri
4. Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova, județul Dolj -120 locuri
5. Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, județul Constanța -120 locuri

Criterii de recrutare

Pentru admiterea în învățământul universitar militar de formare a ofițerilor (cu durată între 3 și 6 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum și ținerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 30 de ani (24 pentru piloți) în anul 2019.

Pentru admiterea în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari (cu durată de 2 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 30 de ani în anul 2019.

Pentru colegiile naționale militare (licee militare cu specializare matematică-informatică și durată de 4 ani) se pot înscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolvenții care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârstă de cel mult 16 ani împliniți în anul 2019.

Acte necesare

– vizită medicală, apoi veți depune documentele necesare în dosarul de candidat: acte de identitate și de studii, cazier.
– Selecționarea candidaților recrutați constă în susținerea unor probe psihologice și fizice. Fiecare candidat recrutat va fi planificat pentru parcurgerea probelor de selecție și va fi anunțat cu privire la data prezentării la centrul zonal de selecție și orientare de care aparține.
Candidații admiși (selecționați) vor participa la concursul de admitere (examen scris).

Comments

comments