Au început discuţiile despre bugetul anului viitor! Vor fi prioritare proiectele, în special ale Ministerului Transporturilor

O primă întâlnire a liderilor coaliției pe tema bugetului de anul viitor are loc la Palatul Victoria iar premierul Marcel Ciolacu a declarat că acesta va fi construit pe proiecte, luând exemplele de bună practică din mai mule ministere, și trebuie să mențină ritmul din acest an și chiar să îl depășească în ceea ce privește finanțarea marilor proiecte.

Bugetul de stat pe anul viitor  ar trebui să aibă un deficit mult mai mic decât cel din 2023.

În ședința de guvern de astăzi a fost aprobat un document cu lista investițiilor publice prioritare pentru anul viitor. Aceasta va sta la baza elaborării bugetului pe 2024, după cum a declarat premierul Marcel Ciolacu, iar câștigător se pare că este Ministerul Transporturilor, ce ar urma să primească 90% din fondurile pentru investiții. Pe această listă, Ministerul Transporturilor deține cele mai multe proiecte, 108, care se află în diferite stadii de realizare, ceea ce ar putea să însemne că acest minister ar putea să primească cei mai mulți bani în bugetul pe 2024.

Proiectul bugetului trebuie să ia în considerare și viitoarea lege a pensiilor. La construcția bugetului de anul viitor trebuie să se țină cont de reforma pensiilor generale, care se referă la reașezarea și la indexarea pensiilor și de reforma salarizării unice, care vorbește despre salariul egal la muncă egală.

În acest sens, Guvernul a adoptat astăzi un memorandum elaborat de Ministerul de Finanțe, care conține lista de proiecte de investiții publice semnificative pe baza căruia va fi construit bugetul de anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.