Au fost publicate rezultatele la BAC-ul de toamnă. Rata de promovare în Argeș este de 35,87 %

0
39

Au fost publicate rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, înainte de contestații. Rata de promovare înregistrată în județul Argeș la sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021 este de 35,87 %.

Dintr-un total 1253 candidați înscriși, au fost declarați promovați 377. Înainte de contestații, situația promovării este următoarea: dintr-un total de de candidați declarați reușiți, 300 au medii cuprinse între 6-6,99, 53 au medii cuprinse între 7-7,99, 23 au medii
cuprinse între 8-8,99, 1 are media cuprinsă între 9-9,99.

Media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în acestă categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 31 august, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, în intervalul orar 12,00-18,00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestțiilor, candidații
completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație –tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1-3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here