Ministerul Educației precizează că baremele de evaluare și de notare au ca rol autoevaluarea copiilor și “calibrarea” modului în care au fost redactate răspunsurile. Soluții de rezolvare a testelor de antrenament vor fi prezentate și în emisiunile Teleșcoala.

Testele vin în contextul în care ministrul Monica Anisie a declarat că săptămâna viitoare, la 3 săptămâni de la închiderea școlilor, va anunța care este soarta examenelor de Evaluare Națională și BAC din acest an.

De ce a lansat Ministerul Educației aceste teste de antrenament? Răspunsul Ministerului:
  • “În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.
  • Resursele de antrenament tip test, realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare, respectă modelul subiectului de examen.
  • Obiectivul publicării acestor resurse este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene”.
Testele și Baremele de antrenament pentru Evaluarea Națională de clasa a VIII-a

Descarcă, în format .PDF, cele 5 Teste de Matematică pentru Evaluarea Națională:

Descarcă, în format .PDF, cele 5 Bareme de Matematică pentru Evaluarea Națională:

Descarcă, în format .PDF, cele 5 Teste de Limba și literatura română pentru Evaluarea Națională:

Descarcă, în format .PDF, cele 5 Bareme de la Limba și literatura română pentru Evaluarea Națională:

Bacalaureat – Testele de antrenament la Limba română
Bacalaureat – Testele de antrenament la Matematică
Bacalaureat – Testele de antrenament la Chimie
Bacalaureat – Testele de antrenament la Fizică

Toate școlile și grădinițele sunt închise de pe data de 11 martie 2020 până cel puțin după Paște – potrivit anunțurilor oficiale – pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Testele de antrenament vin după ce ministrul Monica Anisie a exclus scenariul înghețării anului școlar și a declarat că săptămâna viitoare va prezenta public scenariile pe care ministerul Educației le are privitoare la continuarea anului școlar, la examenele de Evaluare Națională sau Bacalaureat.

Înghețarea anului școlar nu se ia în calcul sub nicio formă. Dacă ne uităm bine, trei sferturi din anul școlar a fost deja parcurs. Deci nu se pune problema înghețării anului școlar”, a precizat Anisie.

Săptămâna viitoare este prima săptămână din Vacanța de Paște.

Comments

comments