Atenție unde tăiați și vindeți mieii de Paști! Amenzi de până la 40.000 de lei

Sacrificarea mieilor se va realiza în unități de abatorizare autorizate sanitar veterinar și pentru sacrificarea de ovine, transmite directorul executiv al DSVSA Argeș, dr. Dumitru-Sorin Sorescu. Carnea provenită de la mieii sacrificați în gospodărie se va folosi numai pentru consumul familial. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să achiziționeze produse alimentare numai din locuri sau spații autorizate, pentru că există garanția controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.


”Am trimis adrese către primăriile din Argeș dacă doresc înființarea unor centre autorizate pentru sacrificarea mieilor. Anul trecut am avut una astfel de loc autorizat în comuna argeșeană Miroși și un altul în comuna Albeștii de Argeș, unde este un abator specializat. Comercializarea cărnii de miel se va face în piețe”, ne declară directorul DVSVSA Argeș.

Funcționarea locurilor de sacrificare a mieilor este permisă numai în perioada 11 – 23 aprilie.

Carnea provenită de la mieii sacrificați în gospodărie se va folosi numai pentru consumul propriu. Este interzisă vânzarea cărnii de miel pentru consum public direct din gospodăria proprie. Amenzile pleacă de la 1.200 de lei și ajung până la 40.000 de lei, pentru mai multe abateri de la lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here