Atenție, șoferi! Taxă pentru maşinile înmatriculate în alte oraşe care vor tranzita Bucureştiul

758 views

Atenție, șoferi! Taxă pentru maşinile înmatriculate în alte oraşe care vor tranzita Bucureştiul. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă noi măsuri pentru reducerea poluării în Bucureşti. Aceasta a propus Consiliului General un proiect de lege prin care se va impune o vinietă specială pentru intrarea în București, pentru mașinile înmatriculate în alte județe decât Bucureşti şi Ilfov. De asemenea, mașinile cu norma de poluare non euro, Euro 1 și Euro 2, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai avea voie în centrul Capitalei. Maşinile Euro 3 vor putea să circule în centrul Capitalei doar dacă achită o taxă. Proiectul ar urma să fie supus votului Consiliului General al Capitalei în luna septembrie, iar dacă va fi adoptat va intra în vigoare din ianuarie 2020.

Potrivit proiectului Primăriei Capitalei, pentru autoturismele înmatriculate în alte orașe sau state care tranzitează Capitala, se va achiziționa vinieta electronică Oxigen-B (București) de acces pentru o zi care va costă 10 lei, iar pentru un an 1.900 lei.

Dacă autoturismele înmatriculate în alte orașe sau țări sunt și cu grad ridicat de poluare, adică Non euro, Euro 1, Euro 2 vor fi complet interzise în Centrul Capitalei.

Pentru autovehicule din țară precum și înmatriculate în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, cu normă de poluare Euro 3, accesul este permis numai în urmă achiziţionării unei viniete electronice de tip Oxigen-C adică 75 de lei/luna și 900 lei pe an.

A două măsură se referă la autoturismele înmatriculate în București și Ilfov, cu grad mare de poluare: Non Euro, Euro 1, Euro 2, care, că și cele înmatriculate în alte orașe sau state, vor fi interzise în Zona Centrală a capitalei care, de altfel, suferă cel mai mult din cauza poluării intense.

Cele cu norma de poluare Euro 3, 4, 5 si 6, hibride sau electrice au acces pe toate drumurile din București.

Comments

comments