Atenție, șoferi! Mașinile parcate neregulamentar în Pitești vor fi ridicate

Pe 27 iulie, în cadrul ședinței Consiliului Local Pitești a fost avizată HOTĂRÂREA nr. 191/2021 privind aprobarea Regulamentului de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza administrativ-teritorială a municipiului Pitești, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 965/2016 pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002.

H.C.L. nr. 191/27.05.2021 intră în vigoare la data de 01.08.2021 și va fi dusă la îndeplinire de către reprezentanți ai Poliției Locale a Municipiului Pitești și ai Administrației Domeniului Public Pitești.

Dispoziția de ridicare a autovehiculului se realizează în condițiile art. 143 din H.G. nr. 1391/2006 de către agenții Poliției Locale Pitești sau, după caz, ai Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, iar activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar se desfășoară, în condițiile legii, de către Administrația Domeniului Public Pitești, instituție care va și gestiona depozitarea în spaţiul special amenajat din incinta Târgului Săptămânal al municipiului Pitești, aflat pe raza comunei Bradu.

”Recomandăm conducătorilor auto respectarea cu strictețe a regulilor de circulație privind staționarea autovehiculelor, deoarece staționarea neregulamentară urmată de dispoziția de ridicare implică următoarele:

Pentru „Staționarea Interzisă”, se aplică clasa a II-a de sancțiuni: 4 – 5 puncte amendă (580 – 725 lei) și aplicarea a 3 puncte de penalizare;

Pentru operațiunile de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor se percep de la proprietarii sau deținătorii legali ai acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele tarife:

a) 300 lei/vehicul, pentru operațiunea de ridicare;

b) 275 lei/vehicul, pentru operațiunea de transport;

c) 60 lei/vehicul/zi, pentru operațiunea de depozitare”, transmite purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, Bogdan Aristănțoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here