Atenție! Polițiștii caută porcii din portbagaje, în trafic

4,733 views

Agenţii de circulaţie ai Poliţiei Române au început de miercuri, 11 decembrie, controale intense în trafic pentru a verifica dacă sunt transportaţi porci ilegal, iar vinovaţii vor primii amenzi şi animalele vor fi confiscate, a spus Robert Chioveanu, noul şef al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), aceasta fiind una dintre primele măsuri luate pentru combaterea virusului de pestă porcină africană de când s-a instalat în funcţie.

„Avem un plan de acţiune, iar de mâine (miercuri – n.red.) Poliţia română va face controale în trafic să verifice dacă sunt transportaţi porci în portbagaj. Cei care vor fi prinşi cu porcul în portbagaj, în lipsa de documente a animalelor şi de transport, vor fi sanctionaţi şi porcii vor fi confiscaţi şi incineraţi”, a spus Robert Chioveanu.

La sfârșitul lunii noiembrie în Argeş mai erau active 12 focare de pestă porcină africană la porci domestici: trei în Băiculeşti, două în Bârla, unul în Mihăeşti, două în Izvoru, unul în Ciofrângeni, două în Slobozia, la cele două exploataţii comerciale şi, ultimul apărut, în comuna Suseni.

Comments

comments