Atenție, piteșteni! Aveți nevoie OBLIGATORIU de permis de lucru cu focul dacă vreți să ardeți resturile vegetale din grădini

„Având în vedere prevederile legale privind asigurarea climatului de ordine, siguranță publică și securitate la incendiu în municipiul Pitești și cunoscând faptul că, în ultima perioadă, au fost semnalate mai multe incendii și ISU Argeș a intervenit pentru limitarea și stingerea acestora, 𝘀𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘇𝗶𝗰𝗲 arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale pe timp de vânt, în vecinătatea construcțiilor și a amenajărilor gospodărești” se arată într-un comunicat al Primăriei Pitești.
De asemenea, Primăria informează cetățenii municipiului Pitești că este instituită, prin lege, obligativitatea solicitării de către cetățeni, de la primărie, a permisului de lucru cu foc, premergător executării lucrărilor cu foc deschis la arderea de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale (cf. Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor și Ordinului MIRA și al MADR nr 605/579/2008 pentru aprobarea Dispozițiilor generale de apărare împotriva incendiilor pe timpul utilizării focului deschis la arderea de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale, cu modificările ulterioare).
Poliția Locală Pitești și membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență vor executa controale și vor dirija echipajele de poliție spre zonele cu vegetație uscată și cu risc de incendiu în municipiul Pitești (Lunca Argeșului, Pădurea Trivale, Zona Tancodrom, Cartier T. Vladimirescu, Strada Bănănăi, Zona Turcești etc.) pentru depistarea cetățenilor care încalcă prevederile legale privind apărarea împotriva incendiilor.
Persoanele care observă un incendiu sunt rugate să anunțe serviciile de urgență sau poliția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.