ATENȚIE! Nu e o moștenire neașteptată, e ȚEAPĂ!

În cadrul campaniilor frauduloase care se propagă prin intermediul #Facebook în ultimele luni, alături de conturi sau pagini care promovează investiții false, promoții inexistente, locuri de muncă închipuite sau link-uri malițioase, reapare timid o variantă a păcălelii clasice cu moșteniri.
📲 Așa cum se poate observa din imaginile de mai jos, utilizatorul primește un mesaj privat din partea unui cont de utilizator compromis de către atacatori și utilizat în propagarea capcanei” avertizează specialiștii Directoratului Național pentru Secunitate Cibernetică – DNSC.
Acest mesaj practic informează potențiala victimă despre faptul că poate fi moștenitorul unei sume de aproape 1 milion de euro, iar pentru a afla mai multe detalii despre cum poate intra în posesia sumei, va trebui să contacteze interlocutorul pe mail la o adresă menționată în mesaj. Mai departe, desigur, folosindu-se de tehnici specifice ingineriei sociale, atacatorii vor încerca să convingă ținta să ofere date sensibile sau să facă anumite plăți cu cardul, pentru a extrage și monetiza toate aceste date.
✅Nu furnizați date personale, date de autentificare sau date financiare la cerere, în urma primirii unor astfel de mesaje!
✅ Dacă ați furnizat din neatenție date de card, este important să anunțați imediat banca, iar dacă ați suferit o pagubă materială în urma unei astfel de capcane, depuneți o plângere la Poliție pentru lansarea unei investigații! Puteți face acest lucru și online la adresa petitii@politiaromana.ro” vă sfătuiesc specialiștii. 
Raportați astfel de inițiative frauduloase pentru #SCAM către rețeaua socială și notificați DNSC (alerts@dnsc.ro sau 1911) cu privire la astfel de mesaje
În cazul în care cunoașteți persoana al cărei cont a propagat un astfel de text, luați legătura cu aceasta pe un canal diferit de comunicare și informați-o cu privire la activitatea contului.
Antrenează-te pe sigurantaonline.ro pentru a identifica și a evita fraudele din mediul online!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.