Atenție, argeșeni! Plastifierea certificatelor de naștere, căsătorie sau deces duce la anularea actelor

Plastifierea certificatelor de stare civilă (certificat de naștere, căsătorie, deces) duce automat la anularea acestor documente. Din 2 mai a intrat în vigoare o lege care prevede acest lucru. Astfel, modificarea sau completarea fără drept ori plastifierea certificatelor de stare civilă, adică a celor de naștere, căsătorie sau deces, duce automat la anularea lor, potrivit unei legi promulgate de președintele Iohannis și care se aplică de la data de 2 mai 2022.

În plus, aceeași lege stabilește și că, de luni, 2 mai, părinții nu le vor mai pot pune copiilor mai mult de trei prenume.

Nulitatea acestor documente va fi constatată de către ofițerii de stare civilă, funcționarii din cadrul direcției de evidența populației sau din cadrul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor ori ofițerii de stare civilă din cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare de carieră ale României.

Plastifierea reprezinta acoperirea documentelor în format tipărit cu un strat de plastic protector, de cele mai multe ori, prin aplicarea la cald a unei astfel de pelicule.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here