Ateliere de creație de sărbătoarea Sânzienelor, în Argeș

Zeci de copii de la școli din Pitești și Ștefănești au participat ieri la atelierele de creație organizate la Muzeul Golești având ca temă Ia românească și Sărbătoarea Sânzienelor. Muzeografi și experți ai Muzeului Golești le-au vorbit copiilor despre semnificațiile și obiceiurile acestei sărbători. De asemenea, în cadrul evenimentului a fost prezentată și o expoziție inedită de costume naționale autentice.

Copiii au învățat să coasă modele tradiționale, prin intermediul atelierului de cusut, au împletit coronițe din flori de sânziene și au aflat informații inedite despre obiceiurile românești legate de sărbătoare.

Aseară, în Piața Primăriei Pitești a avut loc cea de-a 10-a ediție a Zilei Universale a Iei, celebrată odată cu sărbătoarea creștină a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și cea străveche a Sânzienelor sau a Drăgaicei, din apropierea solstițiului de vară (21 iunie), zi dedicată eforturilor de includere a cămășii cu altiță în Patrimoniul Mondial UNESCO. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, în parteneriat cu Școala Populară de Arte și Meserii Pitești și cu Muzeul Golești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here