Mai mulţi bărbaţi înamrmaţi au luat peste 170 de persoane ostatice, astăzi dimineaţă, la Hotelul Radisson din Bamako, capitala Mali, după ce au atacat clădirea.

Postul naţional de televiziune din Mali susţine că au fost eliberaţi 80 dintre cei 170 de ostatici. Surse din poliţie confirmă că forţele speciale au intrat în hotel, scrie The Guardian.

De asemenea, un martor eliberat din hotel a declarat că i-a auzit pe atacatori vorbind în engleză, conform Reuters. Un alt martor susţine că a văzut mai multe persoane ucise în holul de la intrarea în hotel.

Jandarmeria franceză a confirmat că trupe GIGN, specializate în intervenţia antiteroristă, au plecat spre Mali.

Cei doi sau trei atacatori au sosit la hotel într-o maşină cu numere de înmatriculare diplomatice, a declarat un purtător de cuvânt al misiunii ONU în Mali.

Franţa, China şi Turcia au confirmat că au mai mulţi cetăţeni printre ostaticii aflaţi în hotelul din Bamako. Ministerul Afacerilor Externe român a anunţat că face demersuri pentru a afla dacă vreun român se află printre ostatici.

“Săptămâna aceasta a fost o delegaţie mare pentru procesul de pace la hotelul Radisson din Bamako”, a declarat Olivier Saldago, purtător de cuvânt al Misiunii ONU de stabilizare în Mali (MINUSMA). Saldago a precizat că forţele MINUSMA îi ajută în prezent pe soldaţii din Mali în teren.

Hotelul Radisson Blu este situat la vest de centrul oraşului, într-un cartier în care se află sediile unor ministere şi ale unor misiuni diplomatice.

Comments

comments