Astrologia medicală se foloseşte de poziţia planetelor pentru a determina momentul optim pentru o intervenţie chirurgicală. În alegerea datei pentru o intervenţie chirurgicală se observă tranzitul Soarelui, al Lunii şi al lui Marte şi aspectele lor cu planetele lente: Saturn, Neptun, Uranus şi Pluto.
Soarele reprezintă vitalitatea sau forţa vieţii şi, deoarece vitalitatea este foarte importantă în momentul în care se decide intervenţia chirurgicală, poziţia Soarelui în harta natală este foarte importantă atunci când alegem data operaţiei.

Operarea hemoroizilor nu trebuie făcută când Soarele este în Scorpion

Celebrul astronom grec Ptolemeu stabilea condiţiile în care tranzitul Soarelui, în momentul operaţiei, să nu se facă prin semnul care corespunde regiunii anatomice supuse intervenţiei chirurgicale. De exemplu, sugera ca operarea hemoroizilor să nu se facă atunci când Soarele este în Scorpion sau că intervenţia chirurgicală la nivelul pieptului are şanse să nu reuşească atunci când Soarele este în Gemeni.
Pe de altă parte, intervenţia chirurgicală efectuată în perioada în care Soarele trece prin semnele care guvernează părţile anatomice asupra cărora se intervine îl va vlăgui pe pacient de energie şi de vitalitate, iar recuperarea va fi destul de lungă.

Nu planificaţi o intervenţie chirurgicală când este Lună Plină!

Cel mai important factor în selectarea datei pentru o operaţie este semnul în care se află Luna în tranzit şi poziţia cu Luna natală a persoanei în cauză. Astfel, ar fi mai bine să nu vă planificaţi o intervenţie chirurgicală când este Lună Plină şi nici în ziua imediat următoare. Studiile clinice non-astrologice au evidenţiat că pericolul de hemoragie în această perioadă lunară este maxim deoarece la suprafaţa locului operat pot apărea tensiuni între fluide care ar avea drept urmare hemoragii masive sau supurări îndelungate, iar coagularea sângelui va fi dificilă.
De-a lungul vremii, teoria a dus la observaţii interesante asupra faptului că mulţi copii s-au născut în zilele cu Lună Plină sau în următoarea. Deşi acest fapt nu a clasificat acest lucru drept un fenomen, secole la rând moaşele au fost extrem de ocupate în zilele cu Lună Plină! Astăzi avem şi explicaţia dacă ne gândim la creşterea bruscă a tensiunii fluidelor cu impact major asupra lichidului amniotic, ceea ce ar grăbi naşterea.

Nu se vor face operaţii la nivelul abdomenului când Luna tranzitează semnul Fecioarei şi nici la nivelul capului când Luna trece prin semnul Berbecului

Şi, citând din nou din Ptolemeu, aflăm că intervenţiile chirurgicale nu ar fi reuşite când Luna tranzitează semnele care guvernează organe vitale cum ar fi Leul – care răspunde de inimă, Balanţa – care răspunde de rinichi, Săgetătorul – care are în grijă ficatul. De exemplu, nu se vor face intervenţii chirurgicale la nivelul abdomenului când Luna tranzitează semnul Fecioarei, la nivelul capului când Luna trece prin semnul Berbecului sau de amigdale când Luna trece prin Taur; Marte în tranzit în opoziţie cu Luna sau când Marte se află la 17 grade de Soarele natal. Ambele poziţii semnalează scăderea vitalităţii nativului şi o recuperare lentă post-operatorie.

Nu vă operaţi la ficat când Luna traversează zodia Fecioarei sau de amigdale când Luna traversează zodia Taurului!

Iată ce ne sfătuiesc Eilleen Naiman şi Jane Ridder-Patrick în ce priveşte alegerea datei pentru intervenţia chirurgicală, sfaturi pe care, de altfel, ni le dau şi Ptolemeu, Nicholas Culpaper şi William Lilly:

Nu se operează niciodată când Luna tranzitează semnul corespunzător organului operat. De exemplu nu se operează de ficat când Luna traversează zodia Fecioarei sau de amigdale când Luna traversează zodia Taurului.

Nu se operează niciodată în ziua care corespunde organului bolnav. De exemplu, nu se va opera de splină într-o duminică sau de rinichi într-o vineri.

Nu se operează atunci când Soarele se află în semnul opus organului operat sau în pătrat cu acesta. Dacă sunteţi nativ Berbec, zodia opusă este Balanţa, care guvernează, printre altele, rinichii, deci nu se operează de rinichi când Soarele se afla în zodia Berbecului. Sau, dacă trebuie făcută o operaţie de prostată, trebuie să ştiţi că zodia care guvernează prostata este Scorpionul. Deci, nu se va face o operaţie de prostată în zodia Leu sau Vărsător.

Nu se operează când Soarele în tranzit este în disonanţă cu planeta natală corespunzând organului operat. Dacă Soarele în tranzit se află în opoziţie sau pătrat cu Saturn natal, se vor evita operaţiile organelor guvernate de Saturn: oase, dantură, articulaţii etc.

Nu se operează când planeta care guvernează organul operat se află în tranzit disonant cu Soarele. Dacă Luna în tranzit se află în păstrat sau opoziţie cu Soarele în tranzit, se vor evita operaţiile la stomac, esofag, vezică etc.
Marte este foarte important atunci când se pune problema unei intervenţii chirurgicale, deoarece, în chirurgie, el simbolizează bisturiul. Bine aspectat, Marte simbolizează protecţia într-o intervenţie chirurgicală, care va conduce spre un rezultat bun. Dacă Marte este afectat de pătratul sau opoziţia cu Soarele, Luna, Saturn ori Neptun, deja se pune problema pericolului de complicaţie post-operatorie.
Un suport astral vine dinspre Pluto, dacă este şi el implicat în aspect sau dinspre Marte plasat de asemenea manieră încât energia organismului să fie la maxim, încât recuperarea să se facă rapid.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI