Astrolog Minerva: Destinul nu este o întâmplare

Nu exista nicio dovada mai mare termenului de valabilitate a astrologiei ca un instrument de diagnostic si de prognostic decat aplicarea acestuia in practica clinica de zi cu zi.

Fiecare ora din fiecare zi lucratoare este un martor la modul in care comportamentul clientilor mei reflecta psihodinamica astrala care sta la baza acestuia, relatiile interpersonale, evenimentele aparent intamplatoare cu care se confrunta, precum si perioadele-cheie in procesul de crestere si schimbare.

Din ce in ce mai mult ma conving ca evenimentele nu au loc la intamplare si nimeni nu este o victima. Acest caz ilustreaza evenimente care nu sunt numai semnificative, ci au și un scop.

Fiecare problema este o oportunitate pentru schimbare, personalizata la fiecare individ in parte. Specificul evenimentului problematic constituie cheia pentru deblocarea potentialului ascuns de personalitatea acestuia.

Valoarea unica a astrologiei este ca ea ofera un limbaj simbolic pentru corelarea realitatii subiective cu cea obiectiva si pentru a descifra procesul de schimbare, care este inerent in aceste relatii.

Intr-adevar, multi terapeuti recunosc, ca astrologia este un limbaj arhetipal al conditiei umane, compatibil cu aproape orice model psihologic dar cel mai important lucru este ca aceasta restabileste conexiunea cu ceva dincolo de genele noastre, de parintii nostri si de societatea in care traim.

Astrologia ne reunește intr-un cosmos viu. Intr-un univers constient, oamenii si planetele interfereaza in acelasi plan fara puncte de sudurp, firesc și armonios. Nu exista nici o separare absoluta intre realitatile interioare si cele exterioare. Nicio cauza nu este una dintre celelalte. In psiho-astrologie, fiinta umana este din nou un actor, partial divin, intr-un joc cosmic care este efemer in dimensiunea materiala, dar este infinit in cea spirituala.

In psihologia traditionala exista mai multe teorii cu privire la modul in care se formeaza personalitatea noastra. Cu toate acestea, teoriile amintite recunosc doar planul material al existentei.

Cercetarea asociatiilor si evaluarilor personale presupune, in general, existenta in natura umana la nou-nascut, cat si la adult a anumitor trasaturi cunoscute sub denumirea generica de predispozitii fizice sau potential.

Mi-am dat seama ca teoreticienii, atunci cand vorbesc despre aceste insusiri, nu se raporteaza si la cadrul cosmic care da o perspectiva mult mai larga asupra naturii umane. Si atunci mi-am spus ca pentru mine, ca astrolog, teoriile traditionale sunt incomplete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here