Asociațiile de părinți cer două săptămâni de lockdown pentru școli

0
132

Asociaţiile de părinţi cer două săptămăni de lockdown pentru şcoli. Federaţia Naţională a Asociaţiilor de părinţi cere ca şcolile să intre în on-line timp de două săptămâni. Reprezentantul acesteia spune că, chiar dacă a început testarea în şcoli, tot este haos în sălile de clase.

În plus, unii părinţi sunt sceptici la testare, numărul de infectări creşte de la zi la zi, iar copiii nu prea învaţă mare lucru.

„Să intre două săptămâni în lockdown, mă refer la unităţile de învăţămănt să treacă în online, ulterior rămânând ca deciziile să aparţină sută la sută unităţilor de învăţământ (…). Nu e normal ca DSP şi CNSU să-şi dea cu părerea acolo unde nu au habar ce se întâmplă într-o unitate de învăţământ. Sunt profesori care fac parte dintr-o categorie cu comorbidităţi care nu sunt trecute în ordinul comun. Mai grav, sunt elevi care au boli cronice şi care nu sunt trecute în ordinul comun, făcut astfel încât oricum să facem şcoală, ceea ce nu se poate în astfel de condiţii”, a spus Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiei de Părinţi, vineri, la Antena 3.

Federația Națională a Părinților Edupart solicită suspendarea cursurilor față în față în localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie.

Solicitarea părinţilor se adresează ministerelor Educației și Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here