Comisia de specialitate din cadrul Ministerului Mediului a atribuit administarea Parcului Natural Vacaresti asocierii dintre Primaria Municipiului Bucuresti si Asociatia Parcul Natural Vacaresti, potrivit unui anunt facut de catre APNV pe pagina de Facebook.

”Ca urmare a rezultatelor evaluarii realizate de catre Comisia de atribuire, Ministerului Mediului a desemnat Asociatia Parcul Natural Vacaresti (APNV) pentru administrarea parcului cu acelasi nume. Conform acordurilor de parteneriat, APNV va exercita administrarea in asociere cu Primaria Generala a Capitalei (PMB) si in parteneriat cu alte 12 instituții de profil (facultati, ONG-uri, institute de cercetare)” scriu pe pagina de socializare cei de la APNV.

Potrivit sursei citate, administrarea Parcului Natural Vacaresti va insemna, la modul concret, punerea in aplicare a mai multor propuneri cuprinse deja in Planul de Management al parcului, printre care se numără conservarea biodiversitatii, promovarea patrimoniului natural national si a ecoturismului dar si demararea unor programe de educatie ecologica.

”Parcul Natural Vacaresti ne ofera o sansa unica de a deschide o ambasada a patrimoniului natural national in capitala celei mai bogate in biodiversitate tari europene. Parcul ofera acces direct la educatie ecologica si cunoasterea naturii pentru 10% din populatia tarii si are toate sansele sa devina una dintre principalele atractii turistice ale Bucurestiului” declara Florin Stoican, presedintele APNV.

Comments

comments