În perioada 21 – 23 August 2015 va avea loc la Padiș, în Parcul Natural Apuseni, evenimentul PadișFest, un festival-campanie pentru susținerea turismului responsabil la Padiș și apărarea habitatului natural al urșilor din zonă.

În cadrul acestui eveniment organizat de Asociația Compas se vor desfășura o serie de activități și dezbateri pe tema turismului sustenabil, proiecții de filme tematice, vizite și explorări în zonele din apropiere, audiții muzicale și nu numai!

La eveniment vor participa studenți, activiști de mediu și tineri din toată țara, dar și din străinătate. PadisFest este posibil datorită Asociației Compas împreună cu RNP-Romsilva Administrația Parcului Natural Apuseni R.A. prin proiectul ,,Zilele Parcului Natural Apuseni” finanțat de Fundatia pentru Parteneriat și MOL România prin programul Spații Verzi.

Asociația Imago Mundi va lua parte la dezbaterile organizate în cadrul evenimentului și va organiza workshopul Padiș Nonformal 2015 – Metode de educație outdoor pentru promovarea turismului sustenabil în rândul tinerilor.

Acest workshop este o activitate de prezentare și diseminare a proiectului TBridges finanțat prin acțiunea KA2 Capacity Building in the field of Youth a programului Erasmus+, un proiect ce are drept scop promovarea turismului sustenabil ca posibilitate de reducere a șomajului în rândul tinerilor. Asociația Imago Mundi este partener în cadrul acestui proiect, alături de organizații din Grecia, Italia, Ghana și Cape Verde.

Asociația Imago Mundi a fost  înființată îm anul 2008 în comuna Mălureni, jud. Argeș. Cu o experiență de 7 ani în domeniul educației nonformale și al proiectelor pentru tineret, Asociația Imago Mundi și-a câștigat renumele ca fiind una dintre cele mai active organizații nonprofit în domeniul tineretului din județul Argeș.

Între 2008 – 2015 am implementat 7 proiecte europene, cu sprijinul finanțării oferite de Uniunea Europeană prin programele Tineret în Acțiune și Erasmus+ , dar și numeroase activități și parteneriate locale!  Colaborăm cu școli gimnaziale și cu licee, din mediul urban și rural, cu instituții de cultură și autorități locale. În prezent, desfășurăm proiecte prin programul Erasmus+, dar și cu sprijinul unor corporații, cum ar fi OMV Petrom, sau Renault România.

Comments

comments