Asistenții medicali, sărbătoriți la Câmpulung. ZILELE ASISTENTULUI MEDICAL ARGEȘEAN, Ediția a VI-a

Conferința ,,ZILELE ASISTENTULUI MEDICAL ARGEȘEAN”・ Ediția a VI-a, cu tema ,,INDIFERENT DE LOC, ÎN ORICE CONDIȚII, ACCES LA SĂNĂTATE”・a ajuns în cealaltă fostă capitală a Țării Românești. Municipiul Câmpulung a găzduit de data aceasta petrecerea organizată în cinstea asistenților medicali.

Evenimentul a fost organizat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Argeș, în contextul în care data de 12 MAI este declarată ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ASISTENTULUI MEDICAL.

Printre cei care au venit la eveniment s-au numărat și primarul Liviu Țâroiu, directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Municipal, Florin Pană, precum și consilieri locali. Invitații și sărbătoriții au vizionat un scurt film de prezentare a profesiei de asistent medical care surprinde foarte bine atât partea profesională, cât și cea sufletească. Conducerea Ordinului Asistenților Medicali Argeș a înmânat trofee personalizate asistenților medicali care s-au remarcat în desfășurarea activității, dar și Secțiilor Oncologie și Cardiologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung.

De asemenea, a fost prezentat un film despre implicarea Casei Regale a României în serviciul sanitar și despre prezența Reginei Maria pe câmpul de luptă pentru a îngriji soldații răniți. Un alt film a sintetizat Campania UN TEST PENTRU VIAȚĂ inițiată de OAMGMAMR, filiala Argeș, campanie derulată în întregul județ cu scopul de a lupta împotriva cancerului de col uterin.

Președintele OAMGMAMR Estera Stămoiu, care este și consilier local la Câmpulung, a subliniat eforturile administrației locale pentru îmbunătățirea infrastructurii și dotării din Spitalul Municipal, evidențiind că este datoria autorităților și cadrelor medicale să ofere cetățenilor un act medical la un nivel cât mai ridicat.

Toți asistenții au primit flori însoțite de felicitări, iar invitaților speciali le-au fost oferiți brăduți.
Aniversarea va continua joi la Mioveni și vineri la Pitești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.