Armata Română cumpără rachete antiaeriene portabile în valoare de peste 670 de milioane de euro

Armata Română achiziţionează sisteme moderne de rachete antiaeriene portabile. Ministerul Apărării Naționale (MApN) are în desfășurare o procedură de achiziționare de sisteme de rachete antiaeriene cu bătaie apropiată/rază foarte scurtă de acțiune, portabile (MANPAD).

Documentele postate pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) arată că licitația MApN are o valoare maximă estimată de 677.298.000 de euro fără TVA. Armata Română va achiziționa 231 sisteme de rachete antiaeriene destinate structurilor din cadrul Forţelor Terestre, Forţelor Navale, Forţelor Aeriene şi Comandamentului pentru Operaţii Speciale, dar și o serie de echipamente auxiliare.

Este vorba de 87 sisteme pentru antrenament, 19 stații mobile pentru verificări, 23 echipamente auxiliare pentru detectare defecte, 66 seturi de echipamente mentenanță de nivel luptă, 20 seturi de echipamente mentenanță de nivel intermediar, 87 seturi materiale didactice, 1 simulator instruire instituțională, 10 rachete testare operațională, 148 interfețe C2 și 1 set de materiale didactice pentru instruire instituționalizată.

Din punct de vedere tehnic, licitația MApN va putea fi adjudecată în baza celui mai bun raport calitate-preț. (foto ilustrativ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.