Faimosul WC public din Piața Primăriei Pitești, ce a făcut înconjurul României, este în continuare, subiect de discuții în spațiul public. Costul său, de 400.000 de euro, a părut multora exagerat, indiferent câte facilități are sau ce procedee de construcție au fost folosite.

Arhitectul Pompiliu Soare, cel care a conceput proiectul după care a fost refăcută Piața Primăriei, în actuala formă, a afirmat în presa locală că, dacă municipalitatea nu ar fi modificat proiectul său, pretul WC-ului ar fi fost la jumătate. Adică doar 200.000 de euro!

Nici vorbă de așa ceva, a susținut azi primarul Cristian Gentea, într-o conferință de presă convocată special pentru a dezminți spusele domnului arhitect Soare! Dacă ar fi fost pus în practică proiectul inițial, care prevedea ca toaleta publică să fie aproape în centrul pieței, lângă statuia lui Bălcescu, costul ar fi fost de 500.000 de euro. Chestiuni verificate în acte, în hotărârile de CL și în devizele semnate chiar de arhitect. Și ar fi fost chiar exagerat să plătești jumătate de milion de euro pentru un WC!

Primarul Gentea a mai afirmat că, în aceste condiții, nu înțelege care a fost rostul criticilor aduse de Pompiliu Soare, mai ales că domnia sa a câștigat bani frumosi din această lucrare, a fost de acord, de-a lungul timpului, cu toate modificările aduse proiectului, a și propus unele dintre ele, și nu a avut nimic de zis la momentul respectiv.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI