Argeşul va avea încă un laborator de testare PCR pentru coronavirus, la DSVSA Argeş. Prefectul Emanuel Soare a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu directorul DSVSA Argeș, Sorin Sorescu, că Argeşul va avea încă un laborator de testare PCR pentru coronavirus iar un medic veterinar a fost instruit să îl folosească.

“Îi mulțumesc domnului director pentru că este foarte receptiv, va crește capacitatea de testare din județ prin utilizarea acestui aparat. Îl felicit și pentru modul cum a gestionat problema pestei porcine”, a spus prefectul Emanuel Soare.

Acesta a declarat că în Argeș funcționează, în prezent, 3 laboratoare de stat (la Spitalul Județean de Urgență, la Spitalul Municipal Câmpulung și la Spitalul Orășenesc Mioveni) și 6 private. Prin cele de stat s-au realizat, de la începutul pandemiei, 19.000 de teste, dintre care numai în ultima săptămână peste 2000.

Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș, a declarat că săptămâna aceasta va fi desemnat câștigătorul licitației pentru achiziția aparatului de testare PCR. “Au fost 12 ofertanți, săptămâna aceasta va fi desemnat câștigătorul. Se pregătește spațiul pentru laborator. Avem un medic veterinar, pregătit la Institutul “Matei Balș”, care va folosi imediat aparatul de testare”, a declarat Sorin Sorescu.

Comments

comments