Argeşul riscă să rămână fără nici o fabrică de lactate

0
332

Implicarea Lactate Brădet în scandalulul bebeluşţilor morţi din cauza bacteriei E.Coli riscă să lase Argeşul fără nici o fabrică de lactate.

Asta, în condiţiile în care judeţul este unul destul de bine poziţionat în rândul crescătorilor de animale, mai ales bovine şi ovine, ceea ce înseamnă că oferă materie primă din belşug.

După descoperirea, pe 29 februarie, a unui lot de brânză proaspătă de vaci, contaminată cu bacteria E.Coli, produsă de fabrica de lactate Brădet, secţiile de producţie ale acesteia au fost închise pentru controale mai amănunţite şi dezinfecţie. Dincolo de lovitura economică pe care firma o încasează din plin, lovitura de imagine va fi şi mai puternică şi va determina pierderi mult mai importante.

În condiţiile în care şi celălalt producător de lactate din judeţ, Lactag, are mari probleme  de ordin financiar, fiind în insolvenţă, este foarte probabil ca Argeşul să rămână în curând fără nici un procesator de lapte. Ceea ce se poate repercuta inclusiv asupra domeniului zootehnic, fiind o lovitură indirectă pentru crescătorii de animale care nu vor mai avea unde să îşi valorifice laptele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here