Argeșul, pregătit de vreme rea! 450 de polițiști argeșeni se vor afla suplimentar în teren

Aproape 450 de polițiști argeșeni se vor afla suplimentar în teren, având în vedere schimbările meteo care sunt preconizate. Conduceți preventiv, în contextul de vreme rea!

Având în vedere fenomenele meteo preconizate pentru intervalul 27 – 28 noiembrie, la nivelul județului nostru, aproape 450 de polițiști sunt pregătiți să intervină, suplimentar, cu 225 de autospeciale. Astfel, pe 27 noiembrie, 180 de polițiști vor interveni cu 92 de autospeciale, iar pe 28 noiembrie, 265 de polițiști vor interveni cu 133 de autospeciale. Totodată, au fost constituite rezerve, în funcție de necesitate, respectiv 89 de polițiști, cu 42 de autospeciale.

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș vă recomandă:

Dacă întâmpinați porțiuni unde partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Mențineți în permanenţă curate farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheaţă sau polei. Pentru autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone este obligatorie echiparea cu dispozitive antiderapante.

De asemenea, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor agenţilor de circulaţie, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here