Argeșul, în topul furturilor de energie electrică. Distribuție Oltenia a organizat un număr de 5015 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice de către consumatorii casnici și agenții economici în intervalul octombrie – decembrie 2018.

Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale și pierderi de vieți omenești și are impact direct asupra calității alimentării cu energie electrica a consumatorilor. Peste 5015 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie au fost verificate în perioada octombrie – decembrie 2018.

În cele 7 județe în care operează Distribuție Oltenia au fost verificate 5015 locuri de consum și au fost identificate 538 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărțite după cum urmează:
– Argeș – 79 cazuri
– Dolj – 192 cazuri
– Gorj – 11 cazuri
– Mehedinți – 35 cazuri
– Olt – 103 cazuri
– Teleorman – 62 cazuri
– Vâlcea – 56 cazuri

Sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește astfel:
– Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice constituie infracțiune şi se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
– Executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Comments

comments