Săptămâna trecută, Asociaţia de dezvoltare Intercomunitară Servsal Argeş a dus la bun sfârşit alte două acţiuni: premierea concursului “Şcoala reciclării” şi o nouă etapă din “Argeşul Curat” – ecologizarea râului Târgului. 

Şcoala Matei Basarab a câştigat concursul „Şcoala Reciclării”

Vineri, 5 iunie, de Ziua Mediului, ADI Servsal Argeş si Primăria Piteşti au premiat câştigătorii concursului „Şcoala reciclării”. Peste 900 de elevi din clasele 1- 4, din 33 de clase, de la 7 şcoli din Piteşti (Ion Minulescu, Adrian Păunescu, I. L. Caragiale, Mihai Eminescu, Mircea Eliade, Tudor Vladimirescu şi Matei Basarab) au intrat in competitia „Şcoala Reciclării” pentru a obţine titlul celor mai conştiincioşi cetăţeni ai oraşului în privinţa selectarii deşeurilor.

Concursul, organizat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară SERVSAL Argeş şi Primăria Piteşti a fost parte a  proiectului denumit Batalia pentru „Oraşul Reciclării”, organizat de ECOROM AMBALAJE ce consta in alegerea celui mai responsabil oraş din România în ceea ce priveşte managementul corect al deşeurilor şi importanţa pe care o acordă reciclării ambalajelor.

Titlul „Şcoala Reciclării” 2015 a fost câştigat de Şcoala Matei Basarab ,care a reuşit să adune şi să predea o cantitate de peste 3.000 de kilograme deşeuri reciclabile, depozitate separat.

Panoul Eco-Reporterilor a fost proba la care elevii au facut un exercitiu creativ in care sa ilustreze prevenirea generarii de deseuri ,aruncarea pe strada sau in locuri nepermise(in sectiunea ASA  DA ,ASA  NU!), selectarea deseurilor reciclabile in salile de clasa dar si acasa, , convieţuirea intr-un oras al reciclarii.Competitia a fost foarte stransa copiii reusind sa expuna adevarate opere de arta.

Premiile pentru panoul Eco-Reporterilor , au fost următoarele:
Premiul I – Şcoala Mihai Eminescu, clasa I D – prof. coordonator Claudia Maria Tomescu
Premiul II – Şcoala Ion Minulescu, cls. I C, prof. coordonator Niţu Melania
Premiul III – Şcoala Matei Basarab, clasa a II-a A, prof. coordonator Ionescu Mădălina.

Premianţii au primit tricouri şi insigne cu „Piteşti, oraşul reciclării”, brăţari memory stick, plase pentru colectarea selectivă a deşeurilor, agende, pixuri şi broşuri de prezentare ADI Servsal. Premiul I a obţinut şi o imprimantă HP multifuncţională! Premiile au fost oferite de ADI Servsal Argeş şi operatorii de salubritate SC Salubris SA Piteşti şi Salubritate 2000 SA Piteşti. 

„Cei mici ne-au promis ca vor ramane activi in proiectele noastre si au transmis parintilor ca e timpul ca si ei sa se implice, in lupta pentru ORAŞUL RECICLĂRII. Urmează examenul cetăţenilor! Incepand de saptamana viitoare vor fi monitorizate prin rotatie mai multe platforme de depozitare a deseurilor, in Municipiul Pitesti.Astfel ,cetatenii vor fi asteptati la platforme de catre voluntarii de mediu pentru a raspunde la câteva întrebări respectiv: daca selecteaza deseurile, unde le depun, dar şi care este comportamentul operatorilor de salubritate desemnaţi să le ridice”, menţionează Gabriel Moiceanu, director executiv Servsal Argeş.

Peste 1800 de saci de deşeuri adunate în acţiunea de ecologizare a Râului Târgului

Tot vineri, 5 iunie, s-a derulat o nouă acţiune de ecologizare  din proiectul „Argeşul curat”. De data aceasta, peste 650 de voluntari au răspuns chemării la acţiune şi şi-au dat mâna pentru a aduna deşeurile de pe Râul Târgului, de la izvoare până la vărsare în Râul Doamnei, prin Lereşti, Câmpulung, Schitu Goleşti, Stâlpeni, Mihăeşti, Ţiţeşti şi Bălileşti.

„Elevi şi simpli cetăţeni, în frunte cu primarii şi preoţii din localităţile respective s-au alăturat mai vechilor prieteni ai ADI Servsal Argeş, voluntarii de la asociaţiile de mediu Ingmed Pitesti – Asociaţia Studenţească, Zimbrul Carpatin, Carpatia sau GEEA, care răspund mereu PREZENT la chemările noastre la acţiune. La Bălileşti am avut chiar bucuria de a-l avea alături, aşa cum s-a întâmplat şi la ecologizarea Teleormanului, şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, domnul Florin Tecău!

Împreună am adunat, în numai câteva ore, peste 1800 de saci de deşeuri aruncate la întâmplare de persoane certate cu civilizaţia, bunul-simţ şi grija faţă de mediul în care trăim. Deşi niciodată nu vom putea să curăţăm tot ce aruncă ei, noi perseverăm! Va mai dura până vom ajunge să avem un judeţ curat şi ape curgătoare limpezi precum cristalul, aşa cum au fost înainte ca semeni de-ai noştri să le murdărescă, însă noi sperăm că lucrurile se vor schimba şi mergem mai departe!”, spune Gabriel Moiceanu.

Povestea merge mai departe…

„Argeşul curat” va continua, pe tot parcursul anului, cu alte acţiuni de ecologizare. Au fost, până acum, râurile Teleorman, Cotmeana şi Târgului, urmează Doamnei, Dâmboviţa, Argeşelul, Vâlsan, Bratia, Topolog şi, nu în cele din urmă, râul Argeş!
Mulţumim tuturor voluntarilor pentru implicare, cetăţenilor şi primarilor care au înţeles valorile acestei acţiuni şi reprezentanţilor Bisericii prezenţi la acţiunile noastre!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI