Marţi, 17 martie, la Ateneul Român din Bucureşti, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România organizează a doua ediţie a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială, pentru a recompensa performanţa şi excelenţa celor care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea asistenţei sociale şi la promovarea profesiei de asistent social în anul 2014. Judeţul Argeş are, în finala galei, patru nominalizaţi, la cinci categorii, judeţul nostru situându-se astfel în primele trei locuri.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş are trei reprezentanţi: Nelida Ghiţulescu pentru secţiunea „Premiul de excelenţă pentru promovarea profesiei liberale de asistent social”. Mihaela Iordan pentru “Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului” şi Decebal Floroaica pentru secţiunea „Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost”. Cel de al patrulea reprezentant al Argeşului în finală este Augustin Ciurezu, de la Asociaţia “Sprijin pentru viaţă”, calificat atât la Premiul pentru asistentul social din domeniul combaterii discriminării/ minorităţi cât şi la cel pentru asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost, alături de colegul Decebal Floroaica.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş este principalul furnizor de servicii sociale la nivelul judeţului. DGASPC Arges este instituţia care asigură aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă socială în domeniul: protecţiei copilului (369 de copii aflaţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti, 400 de copii instituţionalizaţi în centre rezidenţiale, 247 de copii şi tineri aflaţi în plasament familial), familiei, persoanelor cu dizabilităţi (28.059 persoane cu dizabilităţi din care 1.674 copii cu dizabilitati), vârstnicilor(848 persoane adulte institutionalizate in centre de protecţie socială şi 37 de persoane vârstnice îngrijite la domiciliu), precum şi a altor categorii de populaţie aflate în situaţii de risc.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arges, ca instituţie publică de interes judeţean, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Arges, este finanţată din fondurile Bugetului de Stat. Din totalul bugetului alocat DGASPC Arges, 64%  reprezinta plăţi către persoanele cu dizabilităţi. Totodată, DGASPC Argeş îşi desfăşoară activitatea pornind de la nevoile specifice ale populaţiei judeţului Arges, stabilite prin Strategiile propuse de Direcţie şi aprobate de către Consiliul Judeţean Arges, iar specialiştii proprii ai Direcţiei asigura implementarea reformelor în domeniul asistenţei sociale, oferind servicii în conformitate cu exigenţele impuse de standardele de asistenţă socială.

Evenimentul va marca şi Ziua Mondială a Asistenţei Sociale, care este sărbătorită în a treia zi de marţi a lunii martie a fiecărui an, moment de reflecţie şi analiză, de promovare a profesiei la nivel naţional şi internaţional. Anul acesta, sub egida temei stabilite de Federaţia Internaţională a Asistenţilor Sociali (IFSW) – PROMOVAREA DEMNITĂŢII ŞI VALORII OAMENILOR, sunt organizate evenimente care  urmăresc să evidenţieze progresele realizate în domeniul asistenţei sociale, rolul asistentului social în contextul socio-economic actual şi importanţa colaborării tuturor factorilor decizionali în crearea unei societăţi în care se manifestă grija pentru fiecare membru al ei.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI