Argeşenii nu s-au înghesuit să-şi ridice ajutoarele alimentare. 26.000 de pachete au rămas pe stoc

0
341

260.000 de cutii cu ajutoare alimentare a primit judeţul Argeş prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Devaforizate pentru 130.000 de persoane.

În Argeş mai sunt pe stoc 26.000 de pachete, fiecare persoană având dreptul la două cutii cu alimente. Pachetele rămase vor fi redistribuite persoanelor care au primit deja prima tranşă de alimente, având prioritate persoanele singure. 99 de localităţi au avut un plus de pachete, iar în comunele unde nu au ajuns ajutoarele alimentare, precum: Ungheni, Bălileşti şi Drăganu, au fost preluate pachete din localităţile Priboieni şi Vedea.

Un pachet cuprinde mai multe produse alimentare: făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve cu carne de vită, pateu, orez, pastă de tomate şi fasole. De această formă de protecţie socială beneficiază familiile şi persoanele singure, beneficiari de alocaţie pentru susţinerea familiei, şomeri care beneficiază de indemnizaţie de şomaj de până la 450 lei, precum şi cei neindemnizaţi, pensionari ale căror venituri sunt de până la 450 lei/lună inclusiv, vârstinicii care beneficiază de pensia minimă garantată, veteranii şi invalizii de război, foştii deţinuţi politic, revoluţionarii, persoanele cu handicap şi cele fără venituri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here