Poliţiştii argeşeni au continuat activităţile privind verificarea comercializării de articole pirotehnice şi în ziua de 31 decembrie 2020 şi în noaptea trecerii dintre ani.

În ultima zi din anul care tocmai s-a încheiat, precum şi în noaptea de Anul Nou, poliţiştii argeşeni au confiscat încă aproximativ 150 kg de produse pirotehnice. De asemenea, ca urmare a depistării a 5 persoane neautorizate, au fost întocmite 4 dosare penale conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

Totodată, în temeiul aceleiași legi, polițiștii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.000 de lei, ca urmare a deţinerii sau a utilizării articolelor pirotehnice din categorii superioare de către persoane neautortizate, pe lângă mai multe sancţiuni aplicate conform Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială, pentru provocarea de zgomote sau larmă prin felul în care articolele pirotehnice au fost folosite.

Din păcate, noaptea de 31 decembrie 2020 spre 1 ianuarie 2021 a adus și primele două persoane rănite din cauza articolelor pirotehnice, utilizate în mod necorespunzător, respectiv una de pe raza muncipiului Piteşti, iar cealaltă de pe raza localităţii Cotmeana, care au suferit leziuni, din fericire uşoare.

Reamintim că poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi si Substanțe Periculoase Argeș, dar şi poliţiştii din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică şi poliţie rutieră, acţionează conform planului de acţiune cu denumirea „FOC DE ARTIFICII”, în desfăşurare la nivel naţional, pentru care puteţi accesa mai multe detalii pe adresa de internet a Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, la link-ul: https://ag.politiaromana.ro/ro/comunicate/politistii-argeseni-participa-la-actiunea-foc-de-artificii1607085692 .

Comments

comments