În ultimele 24 de ore, 130 de societăți comerciale au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. Au fost verificate, în total, 1.231 de persoane şi 121 de mijloace de transport în comun.

În ziua precedentă au fost organizate 28 de acțiuni punctuale (din care 25 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu jandarmi din cadrul I.J.J. Argeș și una cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.500 de lei, astfel:
-26 de sancțiuni, în valoare totală de 3.500 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție;
-trei sancțiuni, în valoare de 5.000 de lei, unor persoane care nu au respectat măsura izolării/carantinării.

Nu au respectat carantina

Pe 24 mai, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat, în trafic, pe raza municipiului Câmpulung, un bărbat de 24 de ani, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din comuna Bughea de Sus. În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.

Pe 24 mai, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat, în trafic, pe raza municipiului Câmpulung, un bărbat de 28 de ani, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din același municipiu. În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.

Pe 24 spre 25 mai, poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au depistat, în trafic, pe raza municipiului Pitești, un bărbat de 24 de ani, din Ștefănești, pasager într-un autoturism și care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată. În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.

Comments

comments