Doisprezece argeșeni au reprezentat România la un festival internațional de istorie desfășurat la Moscova. Argeșenii fac parte din asociația culturală Historia Renascita – Geto dacii Sudcarpatici și au fost invitați să pună în scenă etape din istoria daco-romană.

Festivalul „Times and Epochs” a fost un eveniment grandios la care au participat șase mii de reenactori pe toate epocile istorice din douăzeci de țări și a fost organizat cu ocazia zilelor capitalei ruse.

„Am fost felicitați de organizatori și am primit și alte invitații pentru evenimente internaționale. A fost cu adevărat impresionant. Eu și colegii mei am mai fost la astfel de festivaluri în Austria și Polonia, dar atmosfera din Rusia a fost specială. Pe viitor ne dorim mai multe astfel de manifestări la noi în țară, și, în special, în județul Argeș. Sperăm să obținem sprijinul autorităților în acest sens având în vedere faptul că în zona noastră sunt multe urme ale perioadei antice. Ar fi bine să le punem în valoare și să se bucure de ele toți argeșenii. De peste un an de zile am făcut sacrificii pentru a pune pe picioare această asociație culturală, de promovare a patrimoniului istoric și cultural. Asta înseamnă sute de ore de documentare istorică și de manufacturare a echipamentelor cu costuri semnificative acoperite din buzunarul personal. Noi oferim ore de istorie pe viu, de conectare la trecut, lucru ce deja în alte zone ale României, ca să nu mai zic în afară, se fac u implicarea autorităților locale și a instituțiilor de cultură.”, a declarat Cătălin Drăghici, profesor de istorie, președintele Asociației Historia Renascita în cadrul căreia activează grupul Geto-dacii Sudcarpatici.

Comments

comments