Argeșean de 62 de ani, prins de RADAR cu motocicleta! Avea 152 km/h în comună

0
413

Pe 30 mai, poliţiştii Serviciului Rutier Argeş au depistat un bărbat de 62 de ani, din Piteşti, care circula cu o motocicletă pe DN 65, pe raza localităţii Lunca Corbului, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 152 km/h. Bărbatul a fost sancționat conform OUG195/2002R cu amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

”În contextul relaxării măsurilor restrictive, valorile de trafic încep să crească, iar vremea caldă a scos şi motocicliştii şi bicicliştii pe drumurile publice. Având în vedere că prezenţa acestora este sezonieră, poliţiştii argeşeni vă recomandă să conduceți cu prudență, adoptând permanent o conduită preventivă, să adaptați viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante”, transmite Poliția Argeș.

Recomandări privind circulația pe drumurile publice a motocicliştilor

Utilizați echipamentul de protecție omologat (cască, costum, cizme și mănuși) pentru că numai acesta vă poate asigura o protecție eficientă în caz de accident.
Fiți vizibili – folosirea permanentă a luminii de întâlnire și semnalizarea oricărei schimbări a direcției de mers este obligatorie, iar pe timp de noapte sau ]n condiții de vizibilitate redusă, folosiți echipament reflectorizant.
Respectați regulile privind efectuarea depășirii, manifestați prudență și efectuați această manevră numai prin partea stângă, fără a-i incomoda pe ceilalți parteneri de trafic.
Nu creați suprize în trafic, manevrele bruște sau accelerarea puternică a motorului produc disconfort, iar aplicarea principiului ”mă strecor” pentru că am timp sau am loc, generează risc major de accident.
Adaptați permanent viteza la condițiile meteo, de drum și de trafic.
Anticipați pericolele – rulând la distanță de minim 1,5 m față de vehiculele aflate în staționare, pentru a evita deschiderea bruscă a unei portiere.
Nu confundați strada cu pista de concurs – viteza crește exponențial riscul de accident, precum și gravitatea consecințelor.

Recomandări privind circulația pe drumurile publice a bicicliștilor:

Utilizați casca de protecție și vesta reflectorizantă, pentru a vă proteja şi pentru a creşte vizibilitatea în deplasările pe drumul public.
Reamintim obligaţiile legale pentru biciclişti, referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a folosi vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier.
Recomandăm ca pentru cei care învaţă mersul pe bicicletă, în special copii, să utilizeze trasee special amenajate sau în afara drumului public. În special copiii de vârste mici să fie sub supravegherea părinţilor, pentru a fi instruiţi şi a se obişnui cu regulile de deplasare în traficul rutier.
Nu creați suprize în trafic, manevrele bruște şi schimbarea direcţiei de deplasare să fie făcute doar după o asigurare temeinică.
Traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni să nu fie făcută pe bicicletă, ci mergând pe lângă aceasta, după ce, în prealabil, v-aţi asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here