Argeșean amendat de jandarmi cu 500 de lei pentru că nu a purtat mască de protecţie într-un spaţiu public închis. În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate, în mod integrat, de către Grupul de lucru constituit prin Ordinul prefectului nr.258/2020, acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2.

Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 397 de persoane și 17 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au fost legitimate 309 persoane și au fost verificate 205 de autoturisme, în cadrul acțiunilor punctuale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, în urma acțiunilor de control efectuate de pompieri, au fost verificate 5 instituții publice, 8 societăți comerciale și 226 de persoane fizice; dintre acestea din urmă 9 au fost surprinse că nu respectau măsurile de protecție individuală în spații închise și au primit avertismente.

În urma acțiunilor de control efectuate de jandarmii argeșeni, a fost aplicată o amendă în valoare de 500 de lei unei persoane care nu a purtat masca de protecţie într-un spaţiu public închis.

Comments

comments