Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a reacţionat la protestul medicilor de familie care sunt hotărâţi să nu mai acorde reţete, trimiteri sau concedii medicale.

CNAS a cerut medicilor de familie să fie responsabili faţă de pacienţii pe care îi au în îngrijire. Reprezentanţii CNAS transmit asiguraţilor că au dreptul să beneficieze de pachetul de servicii de bază în mod nediscriminatoriu, să fie înscrişi pe lista unui medic de familie pe care îl solicită, sau să aleagă furnizorul de servicii medicale, precum şi casa de asigurări de sănătate la care se asigură.

Pacienţii au, de asemenea, dreptul să îşi schimbe medicul de familie ales, după expirarea a cel puţin șase luni de la data înscrierii pe listele acestuia. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate le stă la dispoziţie pentru a răspunde tuturor solicitărilor.

Conform centralizării efectuate de CNAS, până acum circa 70% din medicii de familie din întreaga ţară au semnat actele adiţionale de prelungire a contractelor încheiate.

În Argeş, potrivit oficialilor CAS, niciun medic nu a anunţat oficial că refuză semnarea documentelor de contractare, deci este de aşteptat ca în cel mult câteva zile criza din domeniu va fi rezolvată şi toţi asiguraţii vor putea primi reţete compensate, trimiteri şi consultaţii. La sfârşitul zilei de 3 ianuarie, din cei 347 de medici care au fost în contract în 2017, deja semnaseră noile adiţionale 187, iar procesul continuă!

Comments

comments