Argeș: Cod portocaliu de ninsoare, vânt și polei. Temperaturi cu peste 10 grade mai mici decât cele normale

În intervalul 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15, meteorologii au emis cod portocaliu de vreme deosebit de rece, ninsori moderate cantitativ, polei. În perioada menționată, vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice cu peste 10 grade mai scăzute decât mediile climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a țării.

În după-amiaza și seara zilei de miercuri (21 martie) se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat de zăpadă pe arii mai extinse în centrul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. În prima parte a zilei de joi (22 martie) în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde, iar vântul va fi în intensificare. La începutul intervalului, în sudul Munteniei și în Dobrogea vor fi și precipitații mixte, favorizând formarea de polei sau ghețuș.

Cod portocaliu de ninsoare și viscol și în zilele următoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod portocaliu și pentru zilele următoare. Astfel, în perioada 22 martie, ora 23 – 23 martie ora 15, vor fi ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută. În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here