Argeș. Camion cu lemne, confiscat de jandami

Dosar penal și camion confiscat pentru transport ilegal de material lemnos. În cursul zilei de ieri, 27 mai, jandarmii argeșeni din cadrul Postului Montan Arefu au desfășurat mai multe acțiuni de prevenire și combatere a tăierilor și transporturilor ilegale de material lemnos, în urma cărora un bărbat s-a ales cu dosar penal și camionul confiscat.

Pe timpul acțiunilor de verificare, jandarmii au observat pe raza comunei Sălătrucu, un autocamion încărcat cu material lemnos. Dată fiind configurația traseului, atât autocamionul, cât și autospeciala de jandarmi au încetinit până la oprire, moment în care jandarmii au procedat la verificare legalității transportului.

La solicitarea justificată a oamenilor legii, șoferul autocamionului, un bărbat de 38 de ani din Valea Iașului, nu a prezentat documentele legale care să însoțească transportul întrucât nu deținea niciun document. În această situație, la fața locului a fost solicitată prezența lucrătorilor de poliție, cât și a reprezentanților Ocolului Silvic Șuici pentru întreprinderea demersurilor legale.

Pe numele bărbatului, jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală sub aspectul sâvărșirii infracțiunii de transport fără documente de însoțire a materialului lemnos, iar autocamionul marca Volvo, cât și cantitatea de aproximativ 11 metri cubi lemn rășinoase au fost ridicate în vederea confiscării.

Documentele întocmite în această cauză cât și bărbatul au fost predate polițiștilor din cadrul Secției 17 Tigveni pentru continuarea cercetărilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.