Argeș. A început modernizarea DJ 703B Pădureți (DJ679) – Costești (DN 65A)

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a efectuat miercuri, 3 mai, însoțit de Cristian Puiu, Administratorul Public al județului, Alina Nicolau, directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri și primarul Costeștiului, Ion Baicea, o vizită pe șantierul Drumului Județean 703B Costești-Pădureți.

Lucrările pe acest segment de drum, cu o lungime de 10 kilometri, au debutat chiar la începutul acestei săptămâni.

Este vorba despre o investiție pe fonduri guvernamentale, prin programul Anghel Saligny. Proiectul privind , km 48+975 – 59+287, L=10,312 km la Lunca Corbului și Costești” este primul proiect semnat de C.J. Argeş, finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală a investiției este de 20 milioane de lei.

Pe lângă asfaltarea propriu-zisă a drumului județean, în cadrul proiectului sunt prevăzute și lucrări de reparații la cele trei poduri existente pe traseu.
Proiectul se află pe lista celor 11 proiecte ale Consiliului Județean Argeș, finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală de 140 milioane lei.
Tot miercuri, președintele CJ Argeș și directorul Regiei de Drumuri au inspectat și șantierul de la Drumul Județean 704E Cotmeana- Ursoaia.
Am venit să vedem stadiul lucrărilor la DJ 703B, investiție a Consiliului Județean Argeș prin programul național Anghel Saligny, drum cu o lungime de 10 kilometri, și pe DJ 704E Cotmeana- Ursoaia, un drum de 4,6 kilometri lungime, investiție prin Regia de Drumuri a Consiliului Județean, o investiție finanțată printr-un credit obținut de la o bancă privată. Dorința noastră este să aducem cât mai mult confort cetățenilor județului Argeș. Încercăm prin toate mijloacele să recuperăm un decalaj pe care probabil, la un moment dat, l-am avut comparativ cu alte județe. Plecăm totuși de la realitatea că în Argeș, având o rețea de drumuri județene cu o lungime de 1200 de kilometri, este foarte greu. Avem ca primă prioritate, pentru acest mandat, cât mai mulți kilometri la standarde europene. Lucrările se desfășoară în condiții bune și vreau să mulțumesc constructorilor pentru angajament și pentru seriozitatea de care au dat dovadă în toată această perioadă” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.
DJ 704E Cotmeana- Ursoaia este primul drum modernizat cu fonduri obținute de Consiliul Județean Argeș în urma deschiderii unui credit.
Ne aflăm pe Drumul Județean 704E, așa cum a precizat și președintele Consiliului Județean. Lucrările au început anul trecut, având în vedere creditul obținut de Consiliul Județean Argeș. În maximum o lună de zile vom face recepția la terminarea lucrărilor de aici. De săptămâna viitoare vom începe lucrările la modernizare 703H la Plaiul Oii, modernizare DJ 738 Poienari – Mihăești, în lungime de 3,8 km. Acum lucrăm la proiectarea pentru drumurile 703B la Căteasca, în lungime de 5,8 km, 679D la Ungheni 7 km, modernizare DJ 739 Bârzești-Negrești lungime 3,2 km. Și aceste lucrări sunt finanțate din același credit contractat de Consiliul Județean Argeș” – Alina Nicolau, directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.