Argentina Culcuș a pierdut mandatul de consilier local la Mioveni. A fost invalidată de Tribunalul Argeș. Candidata PNL a fost validată iniţial pentru funcția de consilier local la Judecătorie, dar viceprimarul Aurel Costache şi PSD au făcut recurs.

Problema Argentinei Culcuş a plecat de la faptul că s-a prezentat în alegeri cu un act de identitate în care scria că locuieşte la Mioveni, deşi acest lucru nu este adevărat. În plus, deşi s-a căsătorit în urmă cu câţiva ani, ea nu şi-a preschimbat, potrivit legii, buletinul.

Cartea ei de identitate, în care avea domiciliul la Mioveni, a fost considerată iniţial act valid, care îndeplineşte condiţiile cerute de Legea alegerilor locale! Însă, Argentina Culcuş şi-a vândut apartamentul din Mioveni încă din anul 2018 iar familia care îl deţine acum legal ar fi declarat că nu are nici o legătură cu fosta proprietară. Conform legii, ea ar fi trebuit să declare noul domiciliu, care este acum în Ştefăneşti. Numai că, legea spune că pentru a fi consilier local trebuie să locuieşti efectiv în localitatea respectivă.

În plus, prin căsătorie, ea şi-a schimbat starea civilă şi, chiar dacă nu şi-a schimbat numele, era obligată să anunţe.

Iată ce a decis instanţa: “Admite apelul. Schimbă, în parte, încheierea în sensul că invalidează mandatul de consilier local pentru oraşul Mioveni, în ceea ce o priveşte pe intimata Culcuş Argentina Elena. Menţine în rest încheierea. Definitivă”.

Comments

comments