Raed Arafat îi îndeamnă pe români să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Secretarul de stat avertizează că există riscul ca gripa să se asocieze cu noul coronavirus şi efectele să fie grave. Raed Arafat avertizează că persoanele vulnerabile la gripa sezonieră sunt vulnerabile și la COVID-19 . Secretarul de stat îi îndeamnă pe români să se vaccineze pentru a evita complicaţiile.

Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră și o să avem o perioadă dificilă, pentru că persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv în cazul gripei sezoniere. De aici, sfatul pe care l-am dat: să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Există, din câte înțeleg, doze care au fost achiziționate și aduse de Ministerul Sănătății, deci persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta elimină, cel puțin, un risc, chiar dacă nu este un risc eliminat total, pentru că poți încă să faci gripă, dar o faci într-o formă atenuată dacă ești vaccinat“, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Secretarul de stat din MAI a precizat şi că este foarte important ca românii să respecte în continuare regulile de distanțare, protecție și igienă pentru a preveni infectarea cu coronavirus.

Comments

comments