Aproape 1,6 milioane de polițe RCA emise de compania de asigurări Euroins sunt active în continuare

 

Aproape 1,6 milioane de polițe RCA emise de compania de asigurări Euroins sunt active în continuare, la aproape trei luni de la deschiderea procedurii de faliment, a anunțat grupul, care este lichidator judiciar.

Totodată, au fost identificate peste 25.000 de litigii care implică Euroins. La capitolul datorii, precizează lichidatorul, creanțele scadente însumează în acest moment 600 de milioane de lei, însă la final ar putea fi vorba de cinci miliarde de lei.

În plus, până în prezent, se înregistraseră foarte puține cereri de denunțare a contractelor de asigurare încheiate la Euroins, care a fost una dintre cele mai mari companii de asigurări din țară, cu cea mai mare pondere pe piața asigurărilor RCA.

În martie, Euroins deținea circa 27% pe acest segment.

Valabilitatea polițelor RCA emise de asigurătorul Euroins, aflat în procedură de faliment, va fi prelungită cu încă trei luni, până în decembrie. Termenul inițial era stabilit pe 8 septembrie, când ar fi trebuit să expire automat toate contractele de asigurare emise. Potrivit purtătorului de cuvânt al executivului, Mihai Constantin, exista riscul blocării sistemelor operaționale dacă nu se prelungea valabilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.