Aproape 10.000 de studenţi şi 400 de cadre didactice au luat azi startul într-un nou an universitar la UPIT

718 views

Universitatea din Piteşti şi-a deschis azi porţile pentru un nou an universitar ca o universitate de stat multidisciplinară, cu 6 facultăți, 72 programe de licență, 65 programe de masterat, aproape 10.000 de studenți şi peste 400 de cadre didactice.

Dintre aceştia, 6.349 studenți sunt cuprinşi în formarea inițială (licență), 2.503 studenți în Masterat și studii postuniversitare şi 127 studenți în studii de doctorat. Lor li se adaugă şi cei care îşi vor continua parcursul educaţional în Colegiul Terţiar Nonuniveristar.

Universitatea are peste 80 de proiecte finanțate de UE (www.cppdd.ro), în ultimii 10 ani, schimburi bilaterale de studenți și profesori prin proiecte comune sau fonduri de la Comisia Europeană (Erasmus, Comenius, Grundtvig, Leonardo da Vinci), peste 100 de acorduri de cooperare cu universități de prestigiu din Europa și țările din afara Europei şi acorduri de cooperare cu institute naționale și internaționale de cercetare.

Pentru prima dată în istoria universităţii, aceasta începe anul universitar având GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT, calificativ atribuit de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) după o amplă analiză a programelor de studiu, bazei materiale, cadrelor didactice, parteneriatelor internationale şi a multor altor indicatori.

Aşa cum rectorul Dumitru Chirleşan a declarat, UPIT, profesorii şi studenţii săi sunt pregătiţi să joace în liga întâi a învăţământului academic românesc, acolo unde le este locul.

De aceeaşi părere au fost şi invitaţii speciali la evenimentul festiv de azi: reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi ai corpului diplomatic acreditat în România, ÎPS Calinic – Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Dan Manu – preşedintele CJ Argeş, Emilian Dragnea – prefectul judeţului, Cornel Ionică – primarul Piteştiului, Dumitru Tudosoiu – inspector şcolar general, George Caval – directorul Camerei de Comerț, Industrie și agricultură Argeș, senatoarea Cristina Stocheci, deputații Simona Bucura și Dănuț Bica, senatorul Șerban Valeca şi mulţi alţii.

Comments

comments