APIA le reaminteşte fermierilor că cererile unice de plată se pot depune până la data de 15 mai. Atenţie! Solicitările formulate după acest termen nu vor mai beneficia de sprijinul financiar pentru 2019.

APIA – Centrul Judeţean Argeș a primit până în momentul de față cereri unice de plată de la un număr de 16.900 de fermieri pentru o suprafaţă de 100.530 ha, dintr-un total estimat de 22.357 de potenţiali beneficiari ai formelor de sprijin destinate agriculturii.

Fermierii sunt așteptați să se prezinte la Centrele APIA la data și ora la care sunt programați. Pentru a se putea utiliza eficient timpul rezervat pentru primirea cererilor, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va lucra în ziua de 26.04.2019 cu program normal.

Reamintim că România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiază de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plăţi/măsurilor de sprijin/ajutoarelor naționale tranzitorii, ca mecanisme de susţinere a producătorilor agricoli, respectiv:

– schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal și zootehnic,
– măsurile compensatorii de dezvoltare rurală: Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultura ecologică, Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice (PNDR 2014-2020),
– ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT) care se acordă în sectorul vegetal şi zootehnic.

Adresăm pe această cale rugămintea ca instituțiile implicate, primăriile de pe raza județului Argeș, să vină în sprijinul potenţialilor beneficiari în ceea ce privește eliberarea adeverințelor conforme cu Registrul Agricol, astfel încât toți fermierii să poată să-și depună cererile de sprijin până la termenul limită.

Cu ocazia sărbătorilor pascale, directorul executiv Mariana PANĂ împreună cu întreg colectivul APIA Centrul Județean Argeș adresează pe această cale fermierilor argeșeni, colaboratorilor mass-media și instiuțiilor partenere, multă sănătate, fericire și pace sufletească!

Sărbătoarea Învierii să vă umple sufletul de lumină!

Comments

comments