Aparatul de testare de tip Real Time – PCR al Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost pus în funcțiune. Astăzi, 20 mai, au fost făcute primele teste. ”Trei probe au fost deja prelevate, iar rezultatele vor fi gata tot azi. Primii testați sunt trei pacienți. Pentru certitudinea rezultatelor, vor fi trimise probele prelevate și la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București. Conform specialiștilor, această metodă de testare este concludentă, precizia rezultatelor, care sunt gata în aproximativ 2 ore de la prelevarea probelor, fiind de peste 90%”, transmite Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al SJUP.

Când laboratorul va funcționa la capacitate maximă, vor putea fi procesate 200 de teste zilnic. De asemenea, în acest laborator nu vor fi efectuate doar teste pentru detecția noului virus, ci și alte tipuri de investigații

Reamintim că sistemul de testare Real-Time PCR (aparatul și celelalte echipamente conexe) a ajuns la Pitești pe data de 11 mai, fiind achiziționat de SJUP prin cofinanțare de la Consiliul Județean Argeș și fonduri de la Ministerul Sănătății.

Comments

comments