Apă gratuită pentru fermierii argeșeni! 5.500 de ha pot fi irigate

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – Filiala Teritorială de îmbunătățiri funciare Argeș – Dâmbovița administrează infrastructura de irigații de pe teritoriul județului Argeș. În vederea pregătirii campaniei de irigații 2018, A.N.I.F. Filiala Teritorială de îmbunătățiri funciare Argeș –Dâmbovița a executat lucrări de întreținere și reparații, respectiv lucrări de decolmatare, distrus vegetație ierboasă și lemnoasă și reparații construcții hidrotehnice pe toată lungimea canalelor de aducțiune.

Sursa de apă pentru irigarea culturilor este râul Argeș, acumularea hidroenergetică Golești, de unde apa este preluată prin intermediul stației de pompare ANIF –SPA Golești amplasată în corpul barajului și apoi distribuită în rețeaua de canale de aducțiune, de unde cu ajutorul motopompelor este preluată pentru irigații.

Suprafața estimată a fi irigată din canalele de aducțiune este de aproximativ 5.500 ha.
S-au efectuat verificările PRAM în stația de bază SPA Golești precum și probele de presiune în rețea, urmând ca de luni, 4 iunie, să se pompeze în vederea umplerii cu apă a canalelor de aducțiune și asigurarea nivelului de apă necesar pentru campania de irigații, conform contractelor încheiate cu beneficiarii.

ANIF Filiala Teritorială de îmbunătățirii funciare Argeș –Dâmbovița are încheiate contracte cu beneficiari pentru o suprafață totală de aproximativ 2000 ha și va face o informare permanentă a fermierilor astfel încât tot mai mulți să beneficieze de programul apă gratuită până la punctele de preluare a apei din canalele de aducțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here