Premierul Victor Ponta a publicat pe pagina sa de Facebook o nouă statistică în ce priveşte încasările bugetare din primele 9 luni ale anului.

Potrivit acestuia, banii încasaţi în plus la buget faţă de anul trecut, în ciuda scăderilor de taxe şi impozite din acest an, permit şi alte scăderi de taxe.

“€O veste din economia reală! Încasările suplimentare la ‎buget‬ în primele 9 luni din 2015 sunt de 13,6 miliarde RON, mai mari decât plusul de venituri încasate pe tot anul 2014 (13,5 miliarde RON)! Cum se citește asta: modelul ‎economic‬ propus de noi funcționează și vor fi bani pentru scăderea de taxe și creșterea salariilor profesorilor și medicilor. Mai mult, avem 6,1 miliarde RON ‪excedent bugetar (0,87% din PIB), mult mai mare decât excedentul de 0,4 miliarde RON (0,06% din PIB) înregistrat la aceeași dată în anul 2014! Rezultatele sunt foarte bune cu toate că am luat măsuri de relaxare fiscală importante (TVA 9% la produse alimentare și băuturi nealcoolice, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator și altele)” a scris Victor Ponta.

Comments

comments