Anunțul meteorologilor. Un ciclon periculos lovește România

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), un ciclon mediteranean se va poziţiona în următoarele zile deasupra ţării noastre. Astfel, de miercuri vin ploi puternice. Potrivit prognozei ANM, în următoarele zile vremea se menţine mai rece decât normalul acestei perioade şi va continua să plouă.

Săptămâna 13.05.2019 – 20.05.2019
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudvestice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în vestul şi sud-vestul României precum şi la munte.

Săptămâna 20.05.2019 – 27.05.2019
Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în nordul şi nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 27.05.2019 – 03.06.2019
Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele specifice acestei perioade. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în sud-vestul ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 03.06.2019 – 10.06.2019
Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi uşor excedentare, local, în regiunile montane şi apropiate de normalul perioadei în rest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here